Вальдшнепи-птахи сімейства бекасових, які живуть в помірному і субарктичному поясі євразії. Пернаті ведуть нічний спосіб життя, виходять на полювання в сутінки, їх основне харчування – дощові черв’яки. Можливо, для того щоб виманити їх із землі, птах ходить немов пританцьовуючи, пише birdsnews. Так створюється вібрація в землі, завдяки чому безхребетні повзуть вгору. Птах запускає довгий дзьоб в землю майже на всю довжину-нервові закінчення в ньому настільки чутливі, що вловлюють найменші рухи в грунті.

Інша версія незвичайного способу пересування – таким способом вальдшнеп попереджає тих, хто за ним спостерігає, що в будь-який момент готова полетіти. У будь-якому випадку варто подивитися на танцюючу ходу цієї незвичайної птиці.